Haber Yazılımı » Blog » Profesyonel Haber Yazılımı (Uygulaması) Nasıl Oluşturulur?

Profesyonel Haber Yazılımı (Uygulaması) Nasıl Oluşturulur?

Haber Yazılımı Görseli

Haber uygulamaları, bir hikayenin arkasındaki verilere açılan pencerelerdir. Aranabilir veritabanları, şık görselleştirmeler ya da tamamen başka bir şey olabilirler. Ancak hangi formda olurlarsa olsunlar, haber uygulamaları okuyucuları kendileri için anlamlı olan bir bağlamda verilerle etkileşime girmeye teşvik eder: bölgelerindeki suç eğilimlerine bakmak, yerel doktorlarının güvenlik kayıtlarını kontrol etmek veya seçtikleri adaya yapılan siyasi katkıları araştırmak gibi.

Yüksek teknoloji ürünü infografiklerden daha fazlası olan en iyi haber uygulamaları dayanıklı ürünlerdir. Genellikle okuyucuların gerçek dünyadaki sorunları çözmelerine yardımcı olarak ya da soruları kalıcı kaynaklar haline gelecek kadar faydalı veya yeni bir şekilde yanıtlayarak haber döngüsünün dışında yaşarlar.

Haber Yazılımı Haber Detay Görünümü

ProPublica’daki gazeteciler Amerika’daki böbrek diyaliz kliniklerinin güvenliğini araştırmak istediklerinde, kullanıcıların memleketlerindeki tesisin güvenli olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olan bir uygulama geliştirdiler. Böylesine önemli ve ilgili bir hizmet sunmak, kullanıcılarla bir hikayenin tek başına yapabileceğinin çok ötesine ulaşan bir ilişki yaratır.

YouTube video

Son teknoloji haber uygulamaları geliştirmenin hem zorluğu hem de vaadi burada yatıyor: kalıcı değere sahip bir şey yaratmak. İster geliştirici ister yönetici olun, harika bir haber uygulamasının nasıl oluşturulacağına ilişkin her tartışma ürün geliştirme zihniyetiyle başlamalıdır: Kullanıcıya odaklanın ve paranızın karşılığını en iyi şekilde almak için çalışın.

Dolayısıyla, geliştirmeye başlamadan önce kendinize üç soru sormanız faydalı olacaktır:

Hedef Kitlem Kim ve İhtiyaçları Neler?


Haber uygulamaları hikayeye kendi iyiliği için hizmet etmez – kullanıcıya hizmet eder. Projeye bağlı olarak bu kullanıcı, kliniğinin güvenlik sicili hakkında bilgi edinmek isteyen bir diyaliz hastası ya da evinin yakınındaki deprem tehlikelerinden habersiz bir ev sahibi olabilir. Kim olursa olsun, her iyi ürün gibi bir haber uygulaması geliştirmeye yönelik her tartışma da onu kullanacak kişilerle başlamalıdır.

Tek bir uygulama birçok kullanıcıya hizmet edebilir. Örneğin, Omaha (Nebraska) World-Herald tarafından geliştirilen Curbwise adlı proje, fazla vergilendirildiklerini düşünen ev sahiplerine; yakındaki emlak değerleriyle ilgilenen meraklı sakinlere ve son satışları takip etmeye çalışan emlak çalışanlarına hizmet ediyor. Bu durumların her birinde uygulama, kullanıcıların geri gelmesini sağlayan belirli bir ihtiyacı karşılıyor.

Örneğin ev sahipleri, vergilerinin haksız yere yüksek olduğunu iddia edebilmek için yakındaki mülkler hakkında bilgi toplamak için yardıma ihtiyaç duyabilir. Bu bilgileri bir araya getirmek zaman alıcı ve karmaşıktır

Curbwise, emlak vergilerine yerel makamlara itiraz etmek için ihtiyaç duydukları tüm bilgileri kullanıcı dostu bir raporda derleyerek kullanıcıları için bir sorun çözmektedir. Curbwise bu raporu 20 dolara satıyor ve insanlar bunun için para ödüyor çünkü hayatlarındaki gerçek bir sorunu çözüyor.

Uygulamanız ister Curbwise gibi gerçek dünyadaki bir sorunu çözsün, ister bir hikayenin anlatımını ilginç bir görselleştirmeyle tamamlasın, her zaman onu kullanacak kişilerin farkında olun. Sonra da onların ihtiyaçlarına göre özellikler tasarlamaya ve oluşturmaya odaklanın.

Bunun İçin Ne Kadar Zaman Harcamalıyım?


Haber merkezindeki geliştiriciler çöldeki su gibidir: çok aranır ve az bulunur. Haber uygulamaları oluşturmak, bir haber odasının günlük ihtiyaçları ile gerçekten harika ürünler oluşturmak için gereken uzun vadeli taahhütleri dengelemek anlamına gelir.

Diyelim ki editörünüz size bir fikirle geldi: Belediye Meclisi önümüzdeki hafta şehrinizdeki bazı tarihi mülklerin yıkılıp yıkılmaması konusunda bir oylama yapacak. Kullanıcıların binaları bir harita üzerinde görmelerini sağlayan basit bir uygulama geliştirmeyi öneriyor.

Bir geliştirici olarak birkaç seçeneğiniz var. Özel bir yazılım kullanarak muhteşem bir harita oluşturarak tecrübe birikiminizi çalıştırabilirsiniz. Ya da Google Fusion Tables veya açık kaynak haritalama kütüphaneleri gibi mevcut araçları kullanabilir ve işi birkaç saat içinde bitirebilirsiniz.

İlk seçenek size daha iyi bir uygulama sağlayacaktır; ancak ikincisi, kalıcı bir etki yaratma şansı daha yüksek olan başka bir şey inşa etmek için size daha fazla zaman kazandırabilir.

Bir hikayenin karmaşık ve güzel bir haber uygulamasına uygun olması, bu uygulamayı oluşturmanız gerektiği anlamına gelmez. Öncelikleri dengelemek kritik önem taşır. İşin püf noktası, geliştirdiğiniz her uygulamanın bir bedeli olduğunu unutmamaktır: yani, bunun yerine üzerinde çalışabileceğiniz potansiyel olarak daha etkili başka bir uygulama.

İşleri Bir Sonraki Seviyeye Nasıl Taşıyabilirim?


Üst düzey haber yazılımı oluşturmak zaman alıcı ve pahalı olabilir. Bu yüzden her zaman getirisini sormak gerekir. Tek vuruşluk bir mucizeyi nasıl özel bir şeye dönüştürebilirsiniz?

Haber döngüsünün ötesine geçen kalıcı bir proje yaratmak bir yoldur. Ancak ileride size zaman kazandıracak bir araç geliştirmek (ve bunu açık kaynaklı hale getirmek!) ya da hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için uygulamanıza gelişmiş analizler uygulamak da bir yoldur.

Pek çok kuruluş, şehirlerindeki demografik değişimleri göstermek için nüfus sayımı haritaları oluşturuyor. Ancak Chicago Tribune haber uygulamaları ekibi kendi haritalarını oluşturduklarında, bu haritaları hızlı bir şekilde oluşturmak için araçlar ve teknikler geliştirerek işleri bir sonraki seviyeye taşıdılar ve daha sonra bunları diğer kuruluşların kullanımına sundular.

İşverenim Center for Investigative Reporting’de, basit bir aranabilir veritabanını, diğer şeylerin yanı sıra kullanıcıların haber uygulamalarımızda tesadüfe ve keşfe ne kadar değer verdiğini öğrenmemizi sağlayan ince taneli bir olay izleme çerçevesiyle birleştirdik.

Fasulye sayıcısı gibi görünme riskini göze alarak, her zaman yatırım getirisini düşünün. Genel bir sorunu çözün; kullanıcılarla etkileşim kurmanın yeni bir yolunu yaratın; çalışmanızın bazı bölümlerini açık kaynak haline getirin; kullanıcılarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için analizleri kullanın; hatta Curbwise gibi uygulamanızın bir bölümünün gelir getirebileceği durumlar bulun.

Bitirirken

Haber uygulaması geliştirme çok kısa bir sürede uzun bir yol kat etti. Haber Uygulamaları 1.0, Infographics 2.0’a çok benziyordu – öncelikle hikayenin anlatımını ilerletmek için tasarlanmış, aranabilir veritabanlarıyla karıştırılmış etkileşimli veri görselleştirmeleri.

Artık bu uygulamaların birçoğu, açık kaynak araçları kullanılarak son teslim tarihindeki muhabirler tarafından tasarlanabiliyor ve bu da geliştiricilerin daha büyük düşünmelerini sağlıyor.

Sektörün yöneldiği Haber Uygulamaları 2.0, gazeteciliğin hikaye anlatma ve kamu hizmeti güçlerini teknoloji dünyasının ürün geliştirme disiplini ve uzmanlığıyla birleştirmekle ilgili.

Sonuç, hiç şüphesiz, verileri izleyicilerimiz için alakalı, ilginç ve özellikle yararlı hale getirmenin yolları etrafında bir yenilik patlaması olacaktır – ve aynı zamanda gazeteciliğin de aynı şeyi yapmasına yardımcı olmayı umuyoruz.

Similar Posts