Haber Yazılımı » Blog » İlgi Çekici Haber Metni Nasıl Yazılır?

İlgi Çekici Haber Metni Nasıl Yazılır?

Haber Metni Yazıları

Etkinliğinizin veya haber öğenizin haber olma olasılığını artırmanın en iyi yolu, haber değeri taşıdığından emin olmaktır. Bir içerik oluşturunca haber değeri katmanız gerekiyor. Samimi içerikler oluşturmak ve doğal yazılar yazmanız gerekiyor. Ayrıca haber metni oluşturunca insani duygularınızı da katmanız gerekmektedir.
Haber metnizin açıklayıcı ve akıcı olmalı, okuyucuyu asla yormamalı.

Haber Değeri Taşıyan Bir Metni Ne Oluşturur?


Gazeteciler bir etkinliği veya duyuruyu haber yapıp yapmayacaklarına karar verirken haber değerlerini tartarlar. İşte bir sosyal yardım stratejisi geliştirirken göz önünde bulundurduğumuz değerler.

Haber Metni

Etkileyici Haber Oluşturmak


Haber değerinin tartışmasız en önemli unsuru, iletilen haberin bir haber kuruluşunun izleyici kitlesini etkileyip etkilemediğidir. Örneğin, araştırmacıların yaygın bir soruna uygun maliyetli bir çözüm bulduklarını düşünelim. Ne kadar çok insan etkilenirse, haber o kadar ilgi çeker.

Haberde Yakınlık


Yakınlık önemlidir. Gazeteciler kendi toplumlarını etkileyen şeylerle ilgilenirler. Örneğin, bir eyaletin yeni vergi kanunu üzerine yapılan bir araştırma muhtemelen eyalet sınırları ötesinde aynı ilgiyi uyandırmayacaktır.

Bazen uzmanlar, bir şehir veya eyaletten daha fazlasını etkileyen daha büyük bir ulusal hikayenin yerelleştirilmesine yardımcı olabilir. Bu gibi durumlarda, konu uzmanlarının fikir verebileceği veya benzer projelerin yerel olarak gerçekleştirilebileceği fırsatlara karşı uyanık olmak önemlidir.

Haber’de Zamanlılık


Haber tüketicileri zamanında bilgi bekler. Haber değeri taşıyan bir araştırma yayınlıyorsanız, makale yayınlanmadan önce pazarlama iletişimlerini devreye sokun, böylece haberin en yeni unsuru olan araştırmanın yayınlanması vurgulanabilir.

Öne Çıkma


Yüksek profilli kişileri içeren etkinlik ve duyuruların medyada yer alma olasılığı daha yüksektir. Ulusal şahsiyetlerin ziyaretleri, beklenen toplum ilgisi nedeniyle genellikle aylar süren hazırlıklar gerektirir. Pazarlama iletişimleri personeli birçok kampüs ortağının tanınmış kişileri içeren etkinlikler için iletişim planlamasına yardımcı olmuştur.

Haber Sitesi Haber Yazma

İnsani İlgi


Yukarıdaki haber değerlerinin birçoğu iç içe geçmiş olsa da, insani ilgi hikayeleri genellikle ayrı bir yerde durur. Bu hikayeler, kişisel gelişim veya beklenmedik bir nezaket eylemi gibi benzersiz insani unsurları vurgulayarak ortak deneyimlerimize hitap eder. İnsani ilgi unsurları, diğer değerlerden yoksun gibi görünen diğer hikayelere haber değeri katabilir.

Yenilik/Farklılık


Bir durumun yeniliği veya tuhaflığı, bir haber kuruluşunun bir haberi ele alıp almayacağını etkilemeye yardımcı olabilir.

Similar Posts