Haber Yazılımı » Blog » Mükemmel Web Sitesi Oluşturma Rehberi: 8 Adımda Başarıya Ulaşın!

Mükemmel Web Sitesi Oluşturma Rehberi: 8 Adımda Başarıya Ulaşın!

Web Sitesi Yapımı

Harika bir web sitesi “eksiksiz tamamlanmış” bir web sitesidir. O kadar karşı konulmaz bir sitedir ki fark etmemek ya da tekrar tekrar ziyaret etmemek zordur. Basit gerçek şu ki, ürününüz veya hizmetiniz ne kadar iyi olursa olsun, web siteniz eksikse, sitenizi hiç kimse takip edip önem vermez. Dijital pazarlama çabalarınızı dengelemenin temel formülü, web sitenizin mutlak bir profesyonel görselde gözü yormayacak şekilde ve hızlı olduğundan emin olmaktır.

Karşı konulmaz bir harika web sitesi oluşturmaya başlamak için yapabileceğiniz temel şeyler şunlardır:

1 – Ne Yaptığınızı Açıkça Belirleyin

Sitenizi açan her kullanıcının ortalama dikkat süresi sadece 5 saniyedir. Bu nedenle, her saniyeyi değerlendirmeniz gerekir. Onları sıkmayın ve doğrudan ne yapmalarını veya ne almalarını istediğinize gelin. Dağınıklığı ortadan kaldırın ve sitenizin kullanıcı deneyimini doğru hale getirin.

2 – Kısa Tutun

Sitenin içeriği de tasarımı kadar önemlidir. Dilinizi anlaşılır tutun ve uzun cümleler ve paragraflar kullanmaktan kaçının. İçeriğinizi okumayı kolaylaştıracak şekilde parçalara ayırın ve mesajınız için çok önemli olmayan ekstra bilgiler eklemekten kaçının. Yine, doğrudan olun ve dikkatlerini çekip dönüşüm sağlayana kadar kalmalarını sağlayacak kısa ama ilgi çekici bir mesaj verin.

3 – Sosyal Medya Paylaşım Düğmeleri Ekleyin

Sitenize sosyal medya butonları yerleştirerek ziyaretçilerinizin içeriğinizi paylaşmasını kolaylaştırın. Bunları tek tek blog yazılarınızın veya makalelerinizin altına ekleyin ve sizi farklı sosyal medya kanallarında takip edebilmeleri için sosyal medya profillerinizin bağlantılarını eklemeyi unutmayın.

4 – Sayfa Yükleme Sürelerinizi Hızlı Tutun

İnsanların beklemeye tahammül edemediği bir siber çağda yaşıyoruz. Sitenizin yükleme süresi yavaşsa, ziyaretçilerinizi kaybetme ve rakiplerinize gönderme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Web sitenizin hızını optimize etmenin script ve stil dosyalarının sayısını azaltmak, görsellerinizi web için optimize etmek, bir CDN hizmeti kullanmak ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli yolları vardır. Genelde Haber Yazılımı daha çok kullanmaktadır.

Web Site Toplantısı

5 – Yazı Tiplerine Dikkat Edin

Evet, tipografi bile önemlidir. Seçtiğiniz yazı tipinin okunması zorsa, insanlar büyük olasılıkla geri düğmesine basacaktır. Büyük metin blokları için dekoratif ve yazı tipi kullanmaktan kaçının. Bunun yerine, gövde metniniz için serif veya sans-serif yazı tiplerini tercih edin. Ayrıca metin ile arka plan arasında yeterli kontrast olduğundan emin olun.

6 – Duyarlı Olun

Mobil bir çağda yaşadığımızı düşünürsek, web sitenizin tabletler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm cihazlarda iyi görünmesini sağlamanız gerekir. Ayrıca ziyaretçileriniz hangi tarayıcıyı kullanıyor olursa olsun görüntülenebilir olmalıdır.

7 – Gezinmeyi Kolaylaştırın

Kolay navigasyonun gücünü hafife almayın. Ziyaretçilerinizin istedikleri bilgileri 3 tıklamayla bulmaları gerektiğini söyleyen altın bir kural vardır, aksi takdirde onları sonsuza kadar kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Web sitenizde yalnızca en alakalı sayfalara yer verin ve bunların kolay bulunmasını sağlayın. Daha fazlasını eklemeniz gerekiyorsa, navigasyonunuzu temiz ve düzenli tutmak için açılır menüler kullanmayı düşünün.

8 – Hedef Kitlenizi Tanıyın

Hedef kitlenizin kim olduğunu bilirseniz, sitenizi onların ilgi alanlarına ve davranış kalıplarına uyacak şekilde daha iyi kişiselleştirebilirsiniz. Bu, başka bir şeye başlamadan önceki en önemli adımdır.

Size daha fazla yardımcı olmak için, dönüşümlerinizi artıracak 2017 web tasarım ve UX trendlerini burada bulabilirsiniz:

Tam Genişlikte Görseller

Araştırmalar, büyük görsellerin insanların durmasını ve dikkatini vermesini sağladığını gösteriyor. Dönüşümlerinizi artırmanıza yardımcı olabilecek “dikkat çekici materyal” tam da bu türden bir şeydir. Mutlu ve gülümseyen insanların görüntülerini, ortam arka plan videosunu ve hatta sinematografları seçin.

Web Sitesi Görüntüsü

Bölünmüş Ekran Düzenleri

Web sitenizde çok sayıda ürün, hizmet veya kategori varsa, kullanıcılarınızı mümkün olan en kısa sürede doğru açılış sayfasına yönlendirmek en iyisidir. Bölünmüş ekran düzeni, kullanıcıların doğru seçimi yapmasını ve tercih yapmaya bir adım daha yaklaşmasını sağlar. Bu taktik, kitleyi tam olarak dönüşüm olasılığının en yüksek olduğu alana yönlendirir.

Monokromatik Renkler (zıt harekete geçirici mesajlarla)
Harekete geçirici mesajınız her zaman öne çıkmalıdır. Nötr bir renk paleti üzerinde parlak bir kontrast renk tonu kolayca işinizi görebilir.

Öncelikli Navigasyon

Çok fazla seçenek sunarsanız, kullanıcıların dönüşüm yapma olasılığı on kat azalır. Bu nedenle, en iyi hareket ikincil seçenekleri ve navigasyonu bir menü simgesine gizleyerek ortadan kaldırmaktır. Dönüşüm için gitmelerini ve tam olarak yapmalarını istediğiniz eylemi gerçekleştirmelerini istediğiniz bölüme öncelik verin. Daha iyi tıklama oranları için ana harekete geçirici mesaj düğmenizi şekillendirmek de en iyisidir.

Minimal Potansiyel Müşteri Yakalama

Kullanıcı arayüzü ne kadar minimal olursa, dikkat dağıtıcı unsurlar o kadar az olur ve kullanıcıların dönüşüm gerçekleştirme şansı o kadar artar. Potansiyel müşteri yakalamanızı basit ve anlaşılır tutmanın en iyi yolu bir soru sormaktır. Bu minimal müşteri adayı yakalama yöntemini açılış sayfanıza yerleştirin ve müşteri adaylarının gelmesini sağlayacak ikna edici içeriklerle eşleştirin.

Video

Videolar, referanslar, karşılama videoları ve ürün demoları gibi birçok şekilde olabilir. Bu, izleyicilerin sizin hakkınızda doğrudan ve net bir şekilde daha fazla bilgi edinmesini sağlar. Ayrıca markanıza veya sunduğunuz ürünlere duydukları güveni de artırır.

Yapışkan CTA

Harekete geçirici mesajınız esasen sayfanızın en önemli parçası olduğundan, bunu HER ZAMAN görünür kılmak en iyisidir. Masaüstü ekranlar için yapışkan bir üstbilgide veya mobil cihazlar için yapışkan bir altbilgide tutabilirsiniz. Bu basit bir ekleme gibi görünebilir, ancak aslında sihir yaratabilir.

Kart Tasarımı

Kart tasarımlı siteler gözleri inanılmaz derecede yormaz. Ziyaretçilerinizin ilgilerini çeken kısımlara görsel olarak ve hızlı bir şekilde gitmelerini kolaylaştırır. Bunun, insanların dönüşüm sağlamasını sağlayan sağlam bir teknik olduğu da kanıtlanmıştır.

Tek Sütunlu CTA

Kenar çubuğundaki dikkat dağıtıcı unsurlardan kurtulun ve CTA’nızı tek bir sütuna yerleştirin. Bunun tıklamaları daha iyi artırdığı kanıtlanmıştır.

Kullanıcı Deneyimi

Sitenizin tarama deneyimini, hizmet verdiğiniz demografik özelliklere mükemmel bir şekilde uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz. Bu, web sitenizi daha etkileşimli hale getirir. Ve siteler ilgi çekici olduğunda, insanlar o zaman ilgilenir ve sitede kalırlar.

Bunlar, en iyi sonuçları elde edecek bir web sitesi oluşturmak için başlangıçta atabileceğiniz adımlardan bazılarıdır. Harika bir web sitesi oluşturmak için sizin ne gibi ipuçlarınız var?

Similar Posts